600 MHz al dit jaar gepasseerd

Intel zal tegen het derde kwartaal van dit jaar al in staat zijn processoren met een kloksnelheid van 600 MHz te leveren. Dit meldt het Amerikaanse dagblad de Wall Street Journal op basis van eigen bronnen die bekend zijn met nieuws dat Intel donderdag onthult.

De vroege verschijning van 600 MHz-chips dankt de processorfabrikant aan een recente sprong vooruit in de productie van halfgeleiders. Het nieuwe 0,18 micron-fabricageproces biedt de mogelijkheid om eind dit jaar een 667 MHz-processor te scheppen. Tegen 2000 zou een 800 MHz-chip mogelijk zijn, aldus deWall Street Journal.
Analisten menen dat die nieuwe fabricagemethode Intel een voorsprong geeft op zijn concurrenten AMD en National Semiconductor. Die halfgeleiderfabrikanten zouden technologisch drie tot zes maanden achterlopen op Intel. Deze voorspellingen komen overeen met eerdere schattingen betreffende de aanstaande Pentium III, voorheen bekend onder de codenaam Katmai. Die processor komt allereerst uit in een 450 MHz-variant, kort daarop gevolgd door een 500 MHz-exemplaar. De volgende stap, 600 MHz, ligt dan om de hoek.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable