Opvolger Win CE ontbreekt op MS-happening

Rapier, de opvolger van Windows CE voor palmtop PC's, is de opvallende afwezige op de Windows CE Developers Conference in Denver. Waarnemers maken daar uit op dat het met de ontwikkeling van Rapier niet erg vlot.

Microsoft heeft hoge verwachtingen van Windows CE in deze en andere markten. Het maakte bijvoorbeeld recent forse progressie in het settop-box segment middels een investering van vijf miljard dollar in AT&T. Daarmee dwong Microsoft gebruik af van Windows CE in de settop-boxen van de telefoongigant.
Windows CE is een uitgekleed besturingssysteem, ontwikkeld voor gebruik in settop-boxen, mobiele telefoons en andere apparaten. Volgens waarnemers in Denver is Microsoft er wel in geslaagd nieuwe ontwikkelaars aan te trekken, het aantal partners waarmee het samenwerkt uit te breiden en de beloofde mogelijkheden van CE te ontwikkelen. Onder meer is Activesync 3.0 gereed. Daarmee verbetert de communicatie tussen CE-apparaten en desktop PC's aanzienlijk. Volgens Microsoft zullen daarmee acht van de tien belangrijkste redenen voor telefoontjes naar de helpdesk verleden tijd zijn.
Volgens Microsoft is het bedrijf met name in Europa succesvol in zijn aanval op de leidende positie van 3Com's Palm Computing in de markt die ook Win CE bestrijkt. In Frankrijk en Duitsland zouden tegenover ieder verkocht Palm-exemplaar drie stuks CE-apparatuur staan. Kopers vallen volgens Microsoft vooral voor de kleurenschermen. Palm Computing, waarvan IDC heeft becijferd dat het in het eerste halfjaar in Frankrijk een marktaandeel van bijna 45 procent had, werkt op basis van zwart/wit. Van Compaqs CE-gebaseerde Aero zouden in twee weken in Europa al tienduizend stuks zijn verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.