RosettaNet definieert eConcert-standaard

Het RosettaNet standaardisatie-consortium voor e-commerce heeft gisteren het langverwachte raamwerk voor de IT-toeleveringsketen (supply chain) vrijgegeven.

Dit raamwerk, dat de naam eConcert heeft meegekregen, moet de communicatie en distributie-mechanismen verbeteren tussen IT-fabrikanten enerzijds en afnemers, distributeurs, wederverkopers, systems integrators en gebruikers anderzijds.
Sinds de oprichting in februari 1998 richt RosettaNet zich op het vereenvoudigen van desupply chain-component van e-commerce door gezamenlijk overeengekomen taal- en processtandaards te creëren.
Hierdoor wordt het mogelijk de verschillende partners onder te brengen in dezelfde toeleveringsketen om zo de wereldwijde implementatie van Partner Interface Processes (PIP) te kunnen dirigeren. PIP's zijn standaard werkwijzen in de toeleveringsketen, gebaseerd op de documenttaal XML (Extended Markup Language). De deelnemende bedrijven waaronder 3Com, America Express, Kpmg, Microsoft, IBM SAP EDS en Netscape, zijn overeengekomen de PIP-standaarden voor 2 februari 2000 te implementeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.