Seagate stelt BI-software gratis beschikbaar

Seagate Software gaat gratis versies leveren van zijn business intelligence-software (BI). Daarmee maakt het bedrijf een behoorlijke wending in zijn benadering van het bedrijfsleven.

Greg Kerfoot, president en coo bij Seagate, kiest voor een AOL-achtige benadering. Hij wil het bedrijfsleven en IT-professionals overspoelen met CD's waarop vrije BI-software staat. Daarmee hoopt hij het aantal gebruikers vanbusiness intelligence-hulpprogramma's uit te breiden. Momenteel maakt ongeveer 5 procent van het bedrijfsleven gebruik van BI-tools.
Volgende week dinsdag kondigt Seagate Seagate Analysis aan, een nieuw hulpprogramma voor gegevensanalyse. Deze software bevat allerlei vraag-, rapportage- en navigatie-mogelijkheden, en kan integreren met frontend-software als Excel en het web.
Daarnaast stelt Seagate zijn servergebaseerde product Info7 vrij beschikbaar voor gebruikersgroepen van maximaal vijftig personen. Info7 bevat de complete Seagate softwaresuite, waaronder de Holos Olap ontwikkeltool en een beheerprogramma voor grote groepen gebruikers.
Kerfoot verwacht te verdienen aan de verkoop van extra gebruikerslicenties en aanvullende verkoop van Holos en Crystal Reports, een ander product van Seagate. Het bedrijf voerde jaren geleden een soortgelijke actie. Toen gaf het Crystal Reports gratis mee met Visual Basic en verdiende het aan de opwaarderingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.