Notebook-batterij opgevoerd naar 10 uur

Lithium Technology (LTC) heeft een prototype ontwikkeld van een batterij die een notebookcomputer tien uur lang van stroom voorziet. Deze krachtbron van 90 Watt-uur is vanzelfsprekend ook bruikbaar voor andere draagbare elektronica.

Het prototype, dat is ontwikkeld voor een mobiele PC, is ongeveer 20 centimeter breed, 30 centimeter diep en 6 millimeter dik. Deze 'lithium-ion polymeer'-batterij gebruikt een gepatenteerde technologie die een langere stroomvoorziening oplevert tegen lagere productiekosten.
LTC zegt al een jaar lang bezig te zijn met onderzoek naar een speciale batterij van 90 Watt-uur. Dit gebeurde in opdracht van een niet-onthulde PC-fabrikant. De productie van de notebook waarvoor deze batterij bedoeld was, is echter gestaakt.
LTC wil de onderliggende technologie evenwel doorvoeren. Het bedrijf onderhandelt nu met andere oem-bedrijven om soortgelijke model-specifieke batterijen te ontwikkelen voor notebooks, mobiele telefoons, draagbare medische apparatuur en palmtopcomputers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable