Microsoft zette IBM onder druk voor Explorer

Microsoft heeft IBM onder druk gezet om de browser van Netscape niet te leveren op zijn computers. Dit zei IBM-topman Garry Norris gisteren tijdens de rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft.

De software-onderneming bood IBM allerlei voordelen voor het gebruik van de Windows-systemen, als Big Blue beloofde geen concurrerende software te leveren bij zijn PC's. Microsoft eiste dat Internet Explorer de enige browser zou zijn op de machines van IBM. Norris gaf aan dat hij tijdens overleg met Bengt Ackerlind van Microsoft instemde om Internet Explorer te leveren zonder concurrerende software. "Maar Bengt was erg specifiek", getuigde Norris. "Hij zei expliciet: geen Netscape."
De getuigenissen van de IBM'er gaan Microsoft niet in de koude kleren zitten. Maandag deed Norris uit de doeken hoe Microsoft zijn dominante positie misbruikte om IBM te dwingen de ontwikkelingen van het concurrerende besturingssysteem OS/2 te staken. Microsoft heeft een zware kluif om deze verhalen tegen te spreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.