Bende software-kopieerders opgerold

Acht inwoners van Californië zijn afgelopen donderdag gearresteerd op verdenking van wat één van de grootschaligste gevallen van illegaal kopiëren en verkopen van software ooit lijkt te zijn.

Hen worden 45 strafbare gevallen ten laste gelegd - naast het kopiëren van software ook het witwassen van de opbrengsten daarvan. Vier van de verdachten zijn ondertussen op borgtocht vrij.
Volgens de openbaar aanklager verkochten de acht, die werkten vanuit Orange County, ten zuiden van Los Angeles, maandelijks vijftienduizend stuks Microsoft-programmatuur, met name de pakketten Windows 98 en Office 97. In februari al werd door hen gefabriceerde software met een marktwaarde van 56 miljoen dollar in beslag genomen.
De acht konden op grote schaal software kopiëren doordat ze beschikten over een CD-rom kopieerder ter grootte van een kamer. Het apparaat was naar verluidt voor 1,2 miljoen dollar in Taiwan gekocht en de Verenigde Staten binnengesmokkeld. Twee drukpersen zorgden voor de productie van begeleidende documentatie. Ook de verzegeling van de CD's, waarmee Microsoft zijn producten beschermt, ontbraken niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.