Cabletron ruilt topman Benson in voor Patel

Topman Craig Benson (46) stapt op bij Cabletron. Benson is één van de weinige grondleggers van een computerbedrijf die de stap naar het leidinggeven aan een top 1000-bedrijf wist te maken. Zijn opvolger is Piyush Patel, die volgens Benson 'geschikter is voor de functie' dan hijzelf.

Cabletron, door Benson in 1983 opgericht, staat nummer vier op de ranglijst van leveranciers van datanetwerk-apparatuur. De nieuwe topman kondigde al direct aan met het bedrijf de kant van de - lucratieve - dienstverlening op te willen. Patel kwam bij Cabletron toen het bedrijf Yago Systems kocht. Hij is het brein achter de Layer 3 routingswitch, naar verluidt het succesvolste product in zijn soort.
Markanalisten reageren tevreden. "Dit betekent een nieuwe start. Het is waarschijnlijk precies wat het bedrijf nodig heeft: een nieuwe visie, een nieuwe benadering", aldus Andy Schopick van Nutmeg Securities. Cabletron presteert slecht op de effectenbeurs en haalde de afgelopen tijd managers van buiten in huis om de problemen de baas te worden. Deze verlieten het bedrijf net zo snel als ze kwamen, waarop Benson werd teruggehaald om schoon schip te maken. Het bedrijf kondigde aan zijn jaarcijfers over 1997, 1998 en het boekjaar 1999, dat liep tot en met februari, te herzien.
"Benson was het typische voorbeeld van een ondernemend figuur die het te lang voor het zeggen houdt", meent Jim Slaby van Giga Information. "Benson aan het roer was één van de laatste obstakels voor een overname van Cabletron." Als gegadigden voor het bedrijf noemt Slaby Alcatel, Ericsson en Nortel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.