Acer gaat produceren en verkopen voor IBM

IBM heeft in alle stilte een mega-overeenkomst gesloten met Acer voor de uitbesteding van verkoop en productie van IBM-producten. De overeenkomst, waarvan de details later deze maand zullen worden bekendgemaakt, zou de levering van harde schijven en andere technologie betreffen.

De overeenkomst wordt waarschijnlijk op dezelfde leest geschoeid als de zestien miljard dollar kostende technologie-alliantie tussen IBM en Dell Computer eerder dit jaar. IBM en Acer weigeren elk commentaar. Volgens berichten van een Chinees nieuwsagentschap vorige week is de duur van de overeenkomst vijf jaar en de waarde tien miljard dollar.
Het is voor IBM de vierde overeenkomst in de afgelopen drie maanden. Deze opeenvolgende deals vloeien voort uit de nieuwe strategie van IBM-topman Gerstner, die IBM-technologie met zoveel mogelijk bedrijven wil 'delen'. Historisch gezien werden de voortbrengselen van de IBM-laboratoria slechts bestemd voor het bedrijf zelf. Daar lijkt nu definitief verandering in te zijn gekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.