Sun onthult licentiehouders Jini

Sun Microsystems onthult vandaag de namen van 35 vroege licentiehouders voor zijn Jini-software. Die netwerktechnologie moet diverse apparaten, van computers tot mobiele telefoons en koffiezetmachines, met elkaar verbinden.

Terwijl Sun de technologie zelf nog moet presenteren, heeft het bedrijf al een reeks fabrikanten van consumenten-, telecommunicatie- en computer-apparatuur aan de haak geslagen. De club vroege Jini-ondersteuners bestaat uit ondermeer America Online, IBM, Sony, Philips, Xerox, Epson, Motorola, Nokia, Sharp, Siemens en Toshiba. Enkele van deze producenten demonstreren vandaag al prototypes van hun Jini-producten. Deze verschijnen eind dit jaar op de markt. Bedrijven als Cisco en 3Com zijn ook van plan deze netwerktechnologie te steunen.
Dit systeem voor het 'intelligent' en automatisch verbinden van apparaten omzeilt het hele PC-platform. Andere netwerk-ideeën vereisen toch een computer als verbindingspunt, maar Jini bestaat uit een klein stukje Java-software dat moet draaien op allerlei elektronische apparaten. Microsoft werkt aan een eigen alternatief dat echter alleen op Microsoft-besturingssystemen draait, waarbij het slanke Windows CE of een toekomstige ingebedde Windows-variant niet-PC-apparatuur moet aandrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.