Nieuwe domeinnaamideeën geformuleerd

Tijdens een bijeenkomst in Washington afgelopen vrijdag lanceerden belangengroepen en individuen nieuwe ideeën voor het toekomstig beheer van Internet-domeinnamen. Die taak is nu nog in handen van het bedrijf Network Solutions (NSI), dat door de Amerikaanse overheid is aangewezen.

De controle over het toewijzen en registreren van Internet-adressen moet overgaan naar drie onafhankelijke, niet-commerciële groepen, die samen Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) steunen. De bijeenkomst vorige week zag vooral discussies over de vorm en rol van Dnso (Domain Name Support Organization). Deze groep bepaalt de toekomstige uitbreiding van het huidige domeinnamensysteem.
Waarschijnlijk zullen de machtsspelletjes het hevigst zijn rond Dnso, aangezien die de macht krijgt kant-en-klare commerciële kansen aan bedrijven toe te kennen. De aanwezigen op de conferentie in Washington vochten echter niet over het recht om Dnso te worden. De worsteling concentreerde zich juist op de regels en bevoegdheden waarmee de toekomstige domeingroep te maken krijgt. Uiteindelijk moet iedereen in principe lid kunnen worden van de Dnso. Dit is echter nog afhankelijk van de nog-te-bepalen lidmaatschapsprocedure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.