Lotus laat Netware vallen voor Linux

Softwareleverancier Lotus maakt bekend eind dit jaar een Linux-versie van zijn groupware op de markt te brengen. Dit gaat dan wel ten koste van de Netware-versie. Lotus-president Jeff Papows maakt dit nieuws gisteren bekend.

"We willen Domino voor Linux tegen eind dit jaar leveren. Gezien de vraag die er naar is, willen we dit nieuwe product maar al te graag leveren", aldus de Lotus-topman.
De populariteit van het gratis besturingssysteem Linux groeit razend snel. Het wordt meer en meer als alternatief gezien voor Windows. Het enthousiasme over het veelgebruikte Netware groeit echter ook. Versie 5, die sinds september 1998 verkrijgbaar is, is goed door de markt ontvangen. Het onvermogen van Microsoft om Windows 2000 (voorheen NT 5.0) op te leveren, speelt Novell verder in de kaart.
Wederverkopers van Novells Netware hadden gehoopt dat de hernieuwde populariteit van het besturingssysteem Lotus zouden bewegen tot blijvende ondersteuning van Netware. Papows meent echter dat de keuze van Lotus gerechtvaardigd is. "Gezien het huidige en geschatte toekomstige marktaandeel van Netware zijn wij niet van plan om toch een 'Domino for Netware' te gaan verschepen", aldus Papows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.