Intel stapt met acquisitie in telecom

Chipfabrikant Intel heeft voor 780 miljoen dollar Dialogic gekocht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in hardware en software voor bedrijfstelecommunicatie-systemen. Die systemen draaien op standaard netwerkservers met Intel-processoren en niet op bedrijfseigen communicatie-apparatuur.

De acquisitie is gericht op het uitbreiden van Intels server-activiteiten in de snelgroeiende netwerk- en telecommunicatie-markt. Door de convergentie van spraak, data en kabel zegt Intel enorme kansen te zien voor servers in de telecommarkt.
Howard Bubb, directeur van het overgenomen Dialogic, verwacht dat de convergentie van technieken in telecommunicatie en informatietechnologie toeneemt op het moment dat er meer standaardsoftware op de markt verschijnt. Standaard toepassingen zijn immers ook in de IT-branche de motor geweest achter de groei van computermarkt, zo redeneert Bubb.
De klanten van Dialogic zijn volgens de directeur, die nu vice president bij Intel wordt, gelijk verdeeld over de telecom- en de bedrijfscomputermarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.