Overheidsgetuige weerstaat Microsoft

Econoom en overheidsgetuige Franklin Fisher hield gisteren stand tegen Microsoft-advocaat Michael Lacovara met de stelling dat de softwareleverancier een monopolist is. Bovendien zou de machtspositie van het concern consumenten op de langere termijn schade berokkenen.

Ondertussen had het door Microsoft gesponsorde 'Independent Institute' advertenties in kranten geplaatst met de stelling dat antitrust-onderzoeken juist schadelijk zijn voor consumenten. In de eerste ondervragingsronde had Fisher namelijk toegegeven dat het bundelen van Windows en de Internet Explorer niet ongunstig is voor consumenten. "Die vraag van Lacovara ging over de prijsstelling van Explorer op nul dollar. Een prijzenoorlog is op de korte termijn niet schadelijk voor consumenten."
De Microsoft-jurist gooide het nu over een andere boeg en probeerde die bewering niet direct te bestrijden. In plaats daarvan mikte de advocaat op de expertise van Fisher wat betreft automatiseringskwesties. De overheidsgetuige gaf toe op bepaalde gebieden, zoals de distributiestrategie en kanalen van Netscape, een kennistekort te hebben. Toch wist Fisher de ondervraging ongeschonden te doorstaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.