Microsoft: Barksdale overdreef problemen

De problemen die Netscape had door concurrentie van Microsoft, zijn wellicht overdreven door voormalig directeur James Barksdale. Dit gaf overheidsgetuige Franklin Fisher gisteren toe in de antitrustzaak tegen Microsoft.

Hiermee reageerde de econoom op documenten die Michael Lacovara, advocaat voor de softwareleverancier, gisteren presenteerde. De advocaat kwam met een rapport van America Online's investeringsbank Goldman Sachs. Daaruit blijkt dat in 1998 22 procent van alle PC-fabrikanten en 24 procent van alle Internet-providers Netscapes Navigator-browser verspreidden.
Ex-Netscape-topman Barksdale getuigde in oktober vorig jaar dat Microsoft het voor elkaar had gekregen het grootste deel van de Navigator-distributie via die kanalen te saboteren. "We zitten in wezen zonder." Het rapport van Goldman Sachs is drie weken na die getuigenis opgesteld en bovendien vóór de overname van Netscape door America Online.
Verder schat de investeringsbank dat het marktaandeel van Netscapes browser in het jaar 2002 nog op 34 procent zal liggen. Dat is wel een forse daling ten opzichte van de 54 procent van vorig jaar, maar zou nog altijd neerkomen op ongeveer 109 miljoen gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.