Pentium III met 810-chipset geeft problemen

De zware Pentium III-processor van Intel is niet compatibel met aanstaande chipsets voor goedkope PC's. Hieronder bevindt zich ook Intels eigen 810-chipset. Een woordvoerder van de chipfabrikant bevestigt dit, maar noemt het een klein probleem.

"Wanneer de Intel 810 wordt gebruikt met een Pentium III-processor kun je te maken krijgen met onvoorspelbaar systeemgedrag, zoals het vastlopen van de computer", aldus woordvoerder Dan Francisco. De oorzaak van dit probleem is een fout (erratum in Intel-taal) in de Pentium III die de fabrikant eerder dit jaar al onthulde.
Die fout draagt de naam MaskMovQ en is gerelateerd aan één van de nieuwe multimedia-instructies, genaamd Katmai, van de nieuwe processoren. Intel heeft al een oplossing ontwikkeld, maar heeft verzuimd die te testen in combinatie met de nieuwe 810-chipset. Dat product moet deze maand op de markt verschijnen.
Intel merkt echter op dat de 810 is ontworpen voor goedkope PC's die de Celeron-processor gebruiken. De Pentium III is volgens het marketing-wereldbeeld van de fabrikant alleen bestemd voor duurdere desktopsystemen die ook hogere prestatieniveau's halen. Analist Nathan Brookwood van consultancy annex marktonderzoeker Insight 64 onderschrijft dit standpunt "Er zijn maar weinig grote PC-fabrikanten die de 810 en een Pentium III zullen combineren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.