Pentagon loopt achter met beveiliging

Het Amerikaanse ministerie van Defensie meldde gisteren dat het fors achterloopt met het uitvoeren van zijn verplichte jaarlijkse beveiligingscontroles. De oorzaak hiervan zijn het inkrimpen van het personeelsbestand en problemen met een onlangs ingevoerd computersysteem.

"We hebben al jaren grote problemen, maar het is de laatste tijd erger geworden. Dat is te wijten aan strictere beveiliging, ontslagen, nieuwe computerfouten ((bugs) en softwareproblemen (implementatie)", verklaart Pentagon-woordvoerder Glenn Flood.
"We proberen nu over te gaan van een papier-georiënteerd systeem naar een elektronisch systeem met een nieuwe computer. De fouten moeten er echter nog uitgehaald worden en dat lukt ons niet voor morgen of zelfs voor volgend jaar."
Amerikaanse kranten hebben inmiddels al de link gelegd met de beschuldiging van de Verenigde Staten dat China Amerikaanse nucleaire geheimen zou hebben gestolen. "Er zijn aanzienlijke problemen. We hebben een nieuw computerprogramma ingevoerd, maar dat systeem heeft nog niet bewezen dat het automatisch de controles kan uitvoeren waarvoor het is ontworpen", zegt legerkolonel Dick Bridges, die ook fungeert als woordvoerder voor het Pentagon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.