Cambridge keldert door dalende erp-vraag

Cambridge Technology Partners rapporteert over het afgelopen kwartaal een winst van 7,5 miljoen dollar, tegenover 12,5 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. De omzet bedroeg 151,4 miljoen dollar, een stijging van ruim 6 procent ten opzichte van de 142,2 miljoen in het eerste kwartaal van 1998.

Tot nu toe groeide de omzet vaak zo'n 50 procent per kwartaal.
Cambridge (consulting en systeem-integratie) wijt de winstdaling van 40 procent aan een afnemende vraag naar erp-services. Daarnaast wijst het bedrijf erop dat de effecten van de herstructurering die afgelopen februari is afgerond langer op zich laten wachten dan voorzien.
In antwoord op de dalende belangstelling voor erp-diensten en de groeiende vraag naar interactieve- en web-gebaseerde services wil de onderneming een groot aantal medewerkers omscholen en overplaatsen naar zijn e-business-afdelingen. Daarvoor is zeven- tot negen miljoen dollar uitgetrokken. Verder heeft het in het Amerikaanse Cambridge gevestigde bedrijf vier nieuwe topmensen benoemd, onder wie Paul Piebinga (ex-EDS) als vice-president Benelux.
Analisten zien het bedrijf nu als een aantrekkelijke overnamekandidaat, omdat de aandelen fors gedaald zijn. Als potentiële kopers zijn onder meer CSC, EDS, Computer Associates International, Compuware, IBM en Cap Gemini genoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.