Adobe snijdt fors in personeelsbestand

Adobe Systems, producent van grafische software gaat 250 banen schrappen. Dat is 9 procent van het totale personeelsbestand. Het merendeel van de banen verdwijnt in het hoofdkantoor in het Schotse Edinburgh.

Hoewel de cijfers van dit kwartaal dat aanstaande vrijdag eindigt niet tegenvielen - een omzetgroei van ruim 245 miljoen dollar - heeft de leiding van het bedrijf tot deze inkrimping besloten. Het wil de vrijkomende gelden gebruiken om zich meer te kunnen richten op producten en diensten via Internet. Het bedrijf wil bovendien meer gebruik maken van de veelbezochte website. "Wij hebben een dermate grote groep loyale professionele website-bezoekers - het bevindt zich in de top-50 van consumentensites - dat wij daar meer gebruik van willen maken", aldus Bruce Chizen, vice-president van de productgroep.
De maker van onder andere Pagemaker en Acrobat wil ook meer bekendheid geven aan nieuwe producten voor print layout, webontwerp en elektronisch publiceren.
Het bedrijf trekt 15 miljoen dollar uit voor de personeelsinkrimping. Volgens Chizen vallen de ontslagen in Edinburgh omdat bepaalde Europese activiteiten redundant geworden door de ingebruikname van een nieuw bedrijfssoftwaresysteem in het hoofdkantoor in het Californische San Jose.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.