Security First koopt Edify en Belgisch Fics

De Amerikaanse leverancier van Internet-applicaties Security First Technologies heeft twee financiële softwarebedrijven overgenomen voor in totaal 1,4 miljard dollar.

Samen willen de organisaties een Internet-portaal gaan exploiteren waarop financiële instellingen hun diensten kunnen aanbieden. Edify is gevestigd in Californië te Santa Clara en heeft een notering op de hightech schermenbeurs Nasdaq. Fics is daarentegen een particuliere onderneming uit Brussel. De transacties komen tot stand via een aandelenruil.
Security First uit Atlanta is nog maar een klein bedrijf, het behaalde vorig jaar een omzet van 24 miljoen dollar, maar zet zichzelf met deze acquisities in klap op de Internet-landkaart. Security First meent door middel van het online aanbieden van financiele diensten, zijn marktpositie te verstevigen. De softwaremarkt voor financiele Internetapplicaties bedroeg in 1998 500 miljoen dollar en groeit met 40 procent per jaar. Het bedrijf zegt al strategische samenwerkingsverbanden te hebben met financiële instituten als ABN Amro, Bank of America, BNP en Chase Manhatten.
Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse softwareleverancier Intuit 50 miljoen dollar in Security First investeert, in ruil voor 971 duizend aandelen en bijna 5,5 miljoen opties. Beide bedrijven gaan technologieën uitwisselen en de financiële, interactieve software aanbieden aan de klantenkring van Security First.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.