Bea Systems koopt adviesorganisatie

Middlewareleverancier Bea Systems neemt het consultancybedrijf Component Systems over. Deze Amerikaanse dienstverlener is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van IT-architecturen voor toepassingen op het gebied van elektronische handel.

Hoeveel Bea voor de onderneming op tafel heeft moeten leggen, is niet bekendgemaakt. Component Systems gaat de kern vormen van de nieuwe 'Component Architecture Group', die deel uitmaakt van Bea's services-divisie.
Component Systems heeft een aantal grote klanten, waaronder Amazon en DHL. Daar heeft het veel ervaring opgedaan met op componenten gebaseerde applicaties. Die ervaring kan Bea goed gebruiken bij de ontwikkeling van zijn middleware-producten, die de architectuur moeten gaan vormen van toepassingen voor e-handel. Deze markt gaat naar verwachting een grote vlucht nemen.
Naast de technische kennis profiteert Bea ook van de stabiele inkomstenstroom van de dertig consultants die bij Component Systems in dienst zijn. Vorig jaar september kocht Bea Systems voor bijna 192,5 miljoen het bedrijf Weblogic, leverancier van applicatieservers voor Internet. Die acquisitie drukte zwaar op de winstontwikkeling van de middlewarefabrikant. De omzet steeg echter sterker dan verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.