Risc-ontwerper ARM boekt forse winstgroei

Topman Robin Saxby is zeer ingenomen met de kwartaalcijfers van zijn ARM Holdings. De Britse ontwerper van risc-chips boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een winstgroei van 91 procent en een omzetstijging van 51 procent.

De nettowinst van ARM beliep het afgelopen kwartaal 3,2 miljoen pond. De omzet kwam uit op 13,1 miljoen pond. Daarvan kwam 8,4 miljoen uit licenties. ARM slaagde er begin dit jaar in Fujitsu binnen te halen als nieuwe klant.
Vorig jaar zijn wereldwijd 48 miljoen chips verkocht die gebaseerd waren op door ARM ontworpen procédés. Diverse chipproducenten, waaronder Intel, gebruiken ARM-technologie in licentie als basis voor hun eigen producten. Daarmee is het bedrijf uit Cambridge de op één na grootste ontwikkelaar van ingebedde processoren ter wereld. Op de eerste plaats staat Motorola.
Saxby verwacht de goede financiële resultaten te kunnen continueren via de introductie van het ARM10-procédé. Deze nieuwe familie risc-chips wil het bedrijf presenteren op het Embedded Processor Forum eind dit jaar. ARM besteedde de afgelopen maanden 30 procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf brengt momenteel nadrukkelijk de ARM9-serie aan de man: klanten als 3Com, Samsung en Toshiba maakten de afgelopen maanden alle de overstap naar deze serie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable