Gebruikers eisen componenten-consensus

Een belangenvereniging onder leiding van onderzoeksbureau Butler Group is een initiatief gestart om verschillen in softwarespecificaties weg te werken.

Onder de noemer Universal Component Concepts (UCC) hoopt de vereniging, het CBD-Forum (Component-Based Development), bij leveranciers consensus af te dwingen over de ontwikkeling van softwarecomponenten.
De belangengroepering heeft als leden ondermeer British Telecom, Cap Gemini, Component Source, Compuware, EDS, Forte, Sterling Software, Unisys en het Prima-initiatief van Elf, Enichem, EDP en ICI. Deze grootgebruikers eisen middels UCC een reeks algemeen toepasbare concepten voor de ontwikkeling van software op basis van componententechnologie.
Het CBD-forum stelt dat de beschikbare componentenmodellen weliswaar solide technische platformen vormen voor samenwerking tussen componenten, maar dat gebruikers behoefte hebben aan meer consistentie tussen de alternatieven. Dit omvat Microsofts COM, Object Management Groups Corba 3 en Sun Microsystems' Enterprise Javabeans. Om softwarecomponenten zo lang mogelijk te gebruiken, eisen de mondige gebruikers niet-leveranciersgebonden specificaties voor die technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.