Ex-topman Symantec steunde Microsoft

Gordon Eubanks, voormalig topman van Symantec, heeft op verzoek van Microsoft enkele artikelen geschreven ter verdediging van deze software-fabrikant. Dit bleek tijdens een verhoor, voorafgaand aan de hervatting van de rechtszaak die het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft aangespannen tegen Microsoft.

Aanklager David Boies heeft beslag weten te leggen op elektronische brieven tussen Eubanks en Brad Chase van Microsoft. Laatstgenoemde verzocht Eubanks artikelen te schrijven die Microsoft zouden verdedigen. Tijdens het verhoor zei Eubanks zich niets van dit verzoek te herinneren. De email friste zijn geheugen echter op.
In dezelfde briefwisseling uitte Eubanks zijn zorg over de bundeling van antivirus-software van concurrent McAfee en het besturingssysteem Windows. Eubanks ontkende dat hij met het schrijven van de artikelen Microsoft gunstig wilde stemmen, zodat dit bedrijf van de bundeling af zou zien. De rechtszaak gaat na een reces van enkele maanden morgen weer van start.
Deze week start ook de bewijsvoering in de zaak die Bristol heeft aangespannen tegen Microsoft. De kleine softwaremaker vindt dat Microsoft concurrenten te weinig toegang geeft tot informatie over de koppeling met Windows. Hierdoor zet Microsoft concurrenten op achterstand, aldus Bristol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.