Tweede rechtszaak Microsoft van start

In de schaduw van de rechtszaak tussen Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie, start vandaag nog een antitrustzaak tegen de software-gigant uit Redmond. Het kleine softwarebedrijf Bristol heeft Microsoft voor de rechter gedaagd.

Bristol zegt dat Microsoft concurrenten ten onrechte de toegang tot onderdelen van de broncode van producten als Windows NT ontzegt. Microsoft weigerde bijvoorbeeld elementen van Windows NT te delen met Bristol, nadat de samenwerking tussen beide bedrijven was beëindigd. Bristol heeft die informatie nodig voor de ontwikkeling van producten. Het maakt onder meer Wind/U, een product dat Windows NT-programma's ook op andere besturingssystemen laat werken.
De onderneming met zeventig werknemers vindt dat Microsoft met de geheimhouding van de codes zijn concurrenten de voet dwars zet. Bristol eist dan ook dat Microsoft de broncode vrijgeeft en schadevergoeding betaalt. Microsoft zegt dat Bristol slechts betere voorwaarden wil krijgen voor een licentie tot de broncode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.