Unit 4 Agresso stoot Franse dochter af

Het Nederlandse erp-bedrijf Unit 4 Agresso stoot zijn Franse filiaal af via een lokale management buy-out. Agresso France blijft wel een belangrijke partner in een indirect verkoopmodel.

Unit 4 Agresso wil in meer landen met een indirect verkoopkanaal werken. Zo ook in Frankrijk, waar het management van Agresso France het filiaal overneemt.  Het nieuwe bedrijf wordt een belangrijke partner en distributeur van de software van Unit 4 Agresso en richt zich op verkoop en implementatie. Daarnaast gaat Agresso France als partner de helpdeskactiviteiten uitvoeren.

Het Nederlandse Unit 4 Agresso blijft verantwoordelijk voor onderhoud en productontwikkeling. "In Nederland bestaat ons portfolio uit meer verschillende producten en doen we al veel met resellers. Zo loopt ons financiële pakket bijvoorbeeld alleen via dealers", zegt Edwin van Leeuwen, CFO bij Unit 4 Agresso, in een reactie.

De tijd is rijp

"Deze beslissing past geheel in de strategie om in meer landen met indirecte verkoopkanalen en partners te werken. Na jaren intensieve arbeid in Frankrijk om het product geschikt te maken voor de doelgroepen achten wij de tijd rijp voor Agresso France om zelfstandig als partner op te treden. De aspecten risico, rendement, ondernemerschap en verantwoordelijkheid zijn belangrijke beslissingscriteria geweest."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-12T11:24:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.