Alliantie rond IBM levert analysepakket

Microsoft en Cognos gaan onder leiding van IBM kant-en-klare analysetoepassingen leveren voor kleine en middelgrote bedrijven. Met het pakket kunnen bedrijven een gegevenspakhuis opzetten en de gegevens analyseren. Het totale productenpakket wordt in het kader van IBM's Server-Proven programma op de markt gezet.

Cognos levert de Olap-tool (online analytical processing) Novaview 2.0, een bureauhulpmiddel ontworpen voor gebruik in combinatie met Microsoft SQL Server 7.0 Olap Services. IBM zorgt met de Netfinity Server voor de hardware en Microsoft levert de SQL Server 7.0 database.
De alliantie zegt dat het productpakket speciaal geschikt is voor kleine tot middelgrote organisaties. Gebruikers kunnen relatief eenvoudig de opgenomen gegevens bestuderen, trends opsporen, analyses uitvoeren, voorspellingen doen en bedrijfsmodellen ontwikkelen. Het pakket is verkrijgbaar bij wederverkopers en distributeurs.
Microsoft maakte eerder al bekend te werken aan uitbreidingen voor zijn OLE (object linking and embedding) DB-interfaces voor gegevenspakhuizen. Daarmee moet functionaliteit en software voor het analyseren van gegevens makkelijker te integreren zijn met databanken (zie: Computable Online,Microsoft gaat data delven). Deze OLE DB for data mining valt onder Universal Data Access-strategie van de softwareleverancier. De uitbreidingen komen bij de bestaande OLE DB voor Olap-interfaces. Deze technologie is niet alleen bedoeld voor middelgrote bedrijven, maar ook voor organisaties die grote toepassingen willen bouwen. Hoewel Microsoft nog geen vaste voet aan de grond heeft in deze bovenkant van de softwaremarkt, groeit het bedrijf daar wel naar toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.