Winst ST Microelectronics groeit aardig

ST Microelectronics behaalde in de eerste drie maanden van dit jaar een resultaat van ruim 105 miljoen dollar. Dat is 16,5 procent meer dan in het eerste kwartaal van 1998.

De omzet van de producent van halfgeleiders kwam uit op 1,11 miljard dollar, een groei van bijna 11 procent ten opzichte van de 1,01 miljard over dezelfde periode een jaar geleden. Tegenover het voorgaande kwartaal daalde de omzet 1,7 procent. ST Microelectronics schrijft dit toe aan vaste seizoensinvloeden. Het bedrijf wist de kosten van zijn administratieve en commerciële apparaat terug te brengen van 11,9 tot 10,7 procent van de omzet.
Het bedrijf deelde zijn activiteiten anders in. Twee nieuwe divisies zijn de TPA-groep (Telecommunication, Peripherals and Automotive) en de CM-groep (Consumer and Microcontrollers). TPA is goed voor ongeveer 48 procent van de verkoop en boekte - pro forma - een omzetgroei van ruim 28 procent, vooral door de stijgende afzet van IC's (geïntegreerde circuits) voor onder andere harde schijven en digitale draagbare telefoons. CM, goed voor 18 procent van de omzet, groeide 2,3 procent.
De Memory Products-groep en de Discrete and Standard IC's Product-groep, waren ieder goed voor ongeveer eenzevende van de totale omzet. De laatste kampte met een omzetdaling van bijna 13 procent door prijzenslagen.
ST Microelectronics, voorheen bekend onder de naam SGS Thomson Microelectronics, voltooide in het afgelopen kwartaal de overname van Peripheral Technology Solutions van Adaptec en van Vision Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.