Compaq schrapt dunne notebooks

Compaq stopt met het leveren van Digital Equipments (DEC) Hinote-reeks dunne notebookcomputers. De laatste laptop in deze serie, de Armada 6500, zal in de loop van de komende paar maanden van de markt verdwijnen. De leverancier verbetert de eigen ultradunne 1900-serie Pressario-notebooks.

De PC-fabrikant schrapt met de Hinotes de notebooks die een pioniersrol in computer-verkleining hebben gespeeld. Volgens technici is de Hinote-reeks één van de beste notebook-ontwerpen ooit. Compaq zegt al een overvolle portfolio aan notebooks te hebben. De DEC-moeder heeft echter ook de handen vol aan hevige concurrentie van fabrikanten als Sony, Toshiba en Hewlett-Packard, die ook ultra-dunne en lichte notebooks leveren.
Digital introduceerde de eerste Hinote, genaamd Ultra, in 1995. Die computer woog slechts twee kilo. Dat lage gewicht was een hele prestatie aangezien materialen en onderdelen toen nog vrij zwaar en relatief omvangrijk waren. Het technische ontwerp waardoor deze computer toch zo klein en licht kon zijn, heeft dan ook enkele prijzen gewonnen. Later kwam fabrikant DEC met de Ultra II en vervolgens de Ultra 2000 op de proppen. Compaq kreeg die laatstgenoemde notebook in bezit met de overname van Digital en hernoemde de computer Armada 6500.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.