Sun-Netscape Alliantie licht migratiepad toe

De Sun-Netscape Alliantie heeft zijn strategie voor serversoftware toegelicht. Dit is waarschijnlijk een reactie op het opstappen van Zack Rinat, mede-oprichter van serversoftware-fabrikant Netdynamics, die vorig jaar door Sun is overgenomen.

Dankzij de driezijdige overname van Netscape, waarbij America Online (AOL) dat bedrijf opkocht, kreeg Sun onlangs het serversoftware-deel van de voormalige browserfabrikant in handen. Netscape had die tak verkregen met de overname van Netdynamics-concurrent Kiva.
Die twee opgekochte bedrijven waren in 1997 veelbelovende ontwikkelaars van applicatieservers en andere programmatuur. Nu zit de Alliantie (lees Sun) met het probleem deze verschillende productlijnen te integreren. Hiervoor worden nu de webservers van Sun geschrapt ten gunste van de zware Enterprise- en de lichtere Fasttrack-webservers van Netscape.
"Die twee producten hebben een groter marktaandeel en meer gebruikers op dit moment. De Sun webserver en Java webserver zijn weliswaar goed, maar hebben niet zo'n grote aanwezigheid in de markt", zegt Alliantie-productmanager Tom Lee. Sommige technologieën in Suns software zullen verwerkt worden in de overblijvende webservers.
De toelichting van de Alliantie biedt verder weinig meer informatie dan de eerste aankondigingen van enkele weken terug. De Alliantie wil de producten in twee stappen fuseren. De eerste stap vindt de komende maanden plaats en omvat het nader tot elkaar brengen van de gescheiden serverlijnen. Hieronder vallen onder meer het verenigen van de programmeermodellen, op basis van de Java 2.0 sdk (software development kit), en het delen van componenten. De tweede stap volgt volgend jaar en is de eigenlijke fusie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.