Nieuwe documenten tegen Microsoft

Het ministerie van Justitie heeft gisteren tijdens de rechtszaak tegen Microsoft enkele documenten en emails getoond waaruit zou blijken dat de softwarefabrikant restricties opneemt in de contracten met PC-makers.

Deze overeenkomsten zorgen ervoor dat de fabrikanten niet zelf kunnen bepalen wat er op het startscherm van Windows staat. Een topman van Hewlett-Packard geeft in een email aan dat, als er alternatieven voor Windows zouden bestaan, Microsoft niet meer zijn voorkeur zou hebben.
In de rechtbank moest Microsoft-getuige Richard Schmalensee het antwoord schuldig blijven op de vraag hoeveel winst de onderneming maakt met de verkoop van Windows. Volgens de econoom is deze informatie niet voorhanden, omdat Microsoft de verkopen handmatig bijhoudt op stukjes papier. Van een geautomatiseerde administratie is kennelijk geen sprake bij het softwarebedrijf. Woordvoerder Mark Murray van Microsoft ontweek de vraag of de onderneming ooit het gebruik van de eigen programma's Money of Excel had overwogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.