Palmpilot verbindt draadloos met Internet

Maandag introduceert 3Com de eerste Palmpilot handcomputer die in de VS draadloos kan verbinden met Internet. De introductie betekent een mijlpaal in de evolutie van Internet.

Door dit apparaat, de Palm VII, is de verbinding met Internet niet langer gebonden aan de desktopcomputer. Gebruikers kunnen voortaan ook vanuit de auto of tijdens een picknick in het bos contact maken met het wereldwijde web.
3Com neemt met dit apparaat een voorname plaats in op de markt voor draadloze producten. Weliswaar werken andere bedrijven eveneens aan producten op dit terrein, maar 3Com domineert de markt voor handcomputers reeds en heeft een aanzienlijke groep loyale en toegewijde gebruikers van de Palmpilot. Het bedrijf maakt gebruik van het draadloze netwerk van de Bellsouth Corporation, dat dekking heeft in de meeste grote Amerikaanse steden.
De Palm VII gebruikt de technologie 'Web clipping', dat webpagina's omzet naar het kleine beeldscherm. Het apparaat moet 599 dollar gaan kosten, ruim 1200 gulden. Een basis servicepakket gaat per maand 9,99 dollar kosten; een volledig pakket 34,99 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.