Progress omarmt 'Nederlandse' software

Progress Software neemt functionaliteit van de in Nederland ontwikkelde Base Development Kit (BDK) op in de volgende versies van de 4GL-ontwikkeltool. Dit zei topman en oprichter Joe Alsop op de gebruikersconferentie van zijn bedrijf in Boston.

"Het is nog te vroeg om te speculeren welke onderdelen we overnemen, maar we zijn zeker geïnteresseerd."
Het BDK-initiatief is afkomstig uit Nederland, waar zes Progress-gebruikers samen met de lokale afdeling van het softwarebedrijf hebben gezocht naar een uitbreiding van de Progress-omgeving. Het probleem was volgens de gebruikers dat er een conceptuele kloof gaapt tussen de 4GL-tool, waarvan de eerste versie in 1981 is ontwikkeld, en nieuwere ontwikkelingen, zoals Enterprise Java Beans. Het initiatief heeft ertoe geleid dat Progress in ieder geval in versie 9.2 van de software, waarvan de uitgave-datum nog niet vaststaat, delen van BDK zal opnemen. Ook versie 9.1, die dit jaar uitkomt, bevat waarschijnlijk BDK-functionaliteit.
Volgens Edwin Lijnzaad, technisch directeur van de Nederlandse partner Vitalogic, bereidt BDK de 4GL-ontwikkeltool voor op component gebaseerde ontwikkeling (component based development). Verder tracht het BDK-consortium de onderhoudsproblemen van applicaties aan te pakken. BDK voegt daarvoor aan de Smart Object-technologie van Progress toepassingen toe die het onderhoud moeten verbeteren.
Het consortium onderhandelt nog met Progress over welke functionaliteit wordt overgenomen. De initiatiefgroep ziet BDK als een uitbreiding van de Application Development Method (ADM), één van de hulpmiddelen die deel uitmaken van Progress. Of Progress deze lijn volgt, is nog niet zeker.
Progress kondigde tijdens de conferentie de volgende generatie aan van zijn Java-ontwikkelomgeving Apptivity. De nieuwe applicatieserver krijgt de codenaam Vader. Deze versie combineert volgens Alsop alle functionaliteit die bedrijven nodig hebben voor hun onderlinge (business-to-business) handel via Internet. Vader integreert EJB's, XML (eXtensible Markup Language) en Java Messaging Service. Met dit platform kunnen bedrijven toepassingen bouwen waardoor bijvoorbeeld wederverkopers automatisch via Internet producten kopen als hun toeleverancier de prijs hiervan verlaagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.