Rampcentra voor Jaar 2000 in de maak

Uit een onderzoek van de Amerikaanse vestiging van Cap Gemini blijkt dat 85 procent van de 'Fortune 1000'-bedrijven overwegen om Jaar 2000 controle centra in het leven te roepen.

Veel ondernemingen erkennen niet op tijd klaar te zijn met het millenniumproof maken van hun systemen. Met het opzetten van zogenoemde crisisbeheer-centra denken zij veel ongemak te kunnen voorkomen. Van daaruit kunnen ze 'rampen' vaststellen en het herstel van beschadigde systemen coördineren. Een jaar geleden had maar 40 procent van de grote ondernemingen plannen voor een dergelijk centrum.
"Jaar 2000 controle centra staan hoog op de prioriteitenlijst bij grote ondernemingen", aldus Kate Kaiser van Giga Information Group Year 2000 IT Practices. Een enkeling heeft al een centrum opgezet. Op 28 december wordt bijvoorbeeld in de Amerikaanse stad Orlando het Emergency Operations Centre actief. "Hoewel we uitgaan van een soepele eeuwwisseling willen we alle risico's vermijden. 100 Procent zekerheid krijgen we nooit", zegt John Matelski van de gemeente Orlando.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.