Corel koopt met Graphic Internet-inhoud

Corel neemt Graphic, maker van grafische software, over voor ruim tien miljoen dollar. Deze overname moet bijdragen aan Corels doelstelling zijn Internet-pagina om te vormen tot een heus portaal.

De Canadese softwareproducent betaalt voor Graphic vier miljoen dollar contant over een periode van een half jaar, en één miljoen eigen aandelen, met een minimumwaarde van 6,3 dollar. Corel bespaart door deze overname op af te dragen rechten aan Graphic.
Dit bedrijf uit Los Angeles maakt 'content' ofwel inhoud voor Internet-pagina's. In het bestand heeft het naar eigen zeggen tenminste twee miljoen plaatjes, animaties, 'cliparts', foto's en te laden applicaties. Deze worden verkocht aan onder meer Microsoft, Imsi, Geocities en Xoom. Corel stelt de relatie met die bedrijven in stand te willen houden. Graphic rekent erop onder de vleugels van Corel meer gebruikers te bereiken. Bij het bedrijf werken wereldwijd honderdvijftig ontwerpers.
Corel, nu al de op drie na grootste ontwikkelaar van Internet-beelden, zal een groot aantal beelden van Graphic vrijgeven op Internet, om gebruikers een idee te geven van de mogelijkheden. Op termijn maakt het daar een betaalde dienst van. De grootste concurrent op dit gebied, Art Today, rekent voor een dergelijke dienst dertig dollar abonnementskosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.