Rockwell plukt vruchten van omslag

Rockwell International kapitaliseert in zijn resultaatrekening de gevolgen van een drastische reorganisatie die het bedrijf eerder in gang zette. De netto winst van het bedrijf, actief in automatisering en elektronica, kwam in het tweede kwartaal van zijn boekjaar uit op 143 miljoen dollar, 17 procent meer dan in de eerste drie maanden van 1998.

Gedurende dat boekjaar belandde de onderneming in de rode cijfers. De omzet steeg van 1,67 tot 1,7 miljard dollar.
Rockwell maakt nog altijd de omslag door van een wapenindustrie- naar een civiel technologiebedrijf. De defensie- en ruimtevaartactiviteiten zijn verkocht aan Boeing. Het bedrijf zal zijn hoofdkantoor verhuizen naar de staat Wisconsin om dichter bij zijn productie te zitten.
Volgens topman Don Davis is de winststijging te danken aan kostenverlagingen. Deze hebben de stagnerende verkoop bij sommige activiteiten gecompenseerd. Een belangrijke kostenbesparing - honderd miljoen dollar dit jaar - boekt Rockwell door de verkoop van Conextant Systems, dat halfgeleiders produceert.
Groei was er in de divisies luchtvaart (14 procent) en elektronische handel. Minder omzet realiseerde Rockwell in zijn divisie automatisering (min vijftig miljoen dollar), onder meer door de beroerde economische gang van zaken in Brazilië, een belangrijke markt voor het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.