Microsoftzaak: Verhitte discussie

De juristen van het Amerikaanse ministerie van Justitie discussieerden gisteren fel met Microsoft-getuige Paul Maritz over de onderhandelingen die de onderneming voerde met concurrent Apple.

De advocaten betoogden dat de softwarefabrikant gebruik maakt van zijn dominante marktpositie om Apple Internet Explorer te laten verkiezen boven de concurrerende browser van Netscape. Maritz zei echter dat de overeenkomsten deel uitmaakten van een poging een schikking te treffen over een dreigende rechtszaak over patentenschending door Microsoft.
Vice-president Maritz verscheen gisteren voor de eerste keer in de rechtbank. Hij is één van de negen werknemers van Microsoft die als getuigen optreden. Maritz is wel de hoogste in rang. De getuige speelt een belangrijke rol in het proces, omdat Justitie rijkelijk heeft geput uit door hem verzonden elektronische berichten. De aanklagers hebben in ieder geval een opponent van formaat gevonden in Maritz, getuige de snelheid waarmee de discussie gisteren gevoerd werd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.