NCI gaat beurs op onder nieuwe naam

Oracle-dochter NCI (Network Computer Incorporated) hernoemt zichzelf tot Liberate Technologies en wil binnenkort de beurs opgaan. Verder heeft het bedrijf een investeringsronde gedaan die vijftig miljoen dollar heeft opgeleverd.

NCI is in 1996 opgericht door Oracle en Netscape om het concept van slanke computers aan de man te brengen, met name in het bedrijfsleven. Dat streven wordt nu enigszins losgelaten, mede gezien het feit dat de recente investeringen vooral afkomstig zijn van kabelmaatschappijen. Hieronder bevinden zich Comcast, Cox Communications, Mediaone Ventures, Rogers Communications en Shaw Communications.
De nieuwe richting voor het voormalige NCI lijkt nu opzetkastjes (set-top box) voor interactieve televisie en web-tv te zijn. Het zijn echter niet alleen kabelbedrijven die ex-NCI nu steunen. Onder de nieuwe financiers bevinden zich ook computerfabrikant Sun Microsystems, netwerkleverancier Lucent Technologies, opzetkast-fabrikant General Instrument en ingebedde-softwarefabrikant Wind River Systems.
Liberate heeft nog geen documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om toestemming te verkrijgen voor de beursgang. Liberate-president Mitch Kertzman verzekert de wereld dat het bedrijf serieus aan de voorbereiding ervan werkt. De topman wilde verder niet onthullen hoeveel de nieuwe investeerders elk hebben bijgedragen. Oracle blijft de grootste aandeelhouder. Niet bekend is of het nog een meerderheidsstem heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.