Unisys met nieuwe Clearpath HMP IX-modellen

Unisys kondigde gisteren nieuwe modellen aan in zijn Clearpath HMP IX-serie. De aanstaande IX6800-mainframes leveren een prestatieniveau dat 60 procent hoger ligt en verlagen de kosten per Mips (miljoen instructies per seconde) van achtduizend naar drieduizend dollar, aldus de leverancier (zie http://www.marketplace.unisys.com/clearpath/).

Verder meldt de computerfabrikant dat zijn Clearpath-bedrijfsservers het goed doen, vooral bij nieuwe gebruikers. De omzet uit de verkoop van deze machines steeg vorig jaar tien procent. Daarmee komt de totale omzet op drie miljard dollar sinds Unisys de Clearpath-lijn begin 1997 introduceerde.
Veel huidige gebruikers van Unisys-computers breiden hun systemen uit om mee te gaan in de gang naar Internet en elektronische commercie, stelt de fabrikant. Daarnaast weet Unisys ook nieuwe gebruikers aan te trekken. "Zeventien procent van onze omzet uit Clearpath-verkopen in 1998 was afkomstig van nieuwe klanten", zegt Brian Hadfield, algemeen directeur van de Clearpath-divisie.
"We zien vooral veel vraag in de bank-, telefonie- (voice-berichten) en verzekeringswereld. Via onze partners verkrijgen we elke tien dagen een nieuwe financiële instelling als Clearpath-gebruiker", jubelt de topman. Ondertussen verschijnen de IX6800-machines in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.