Microsoft biedt compacte versie SQL Server 7

Microsoft gaat database-ontwikkelaars gratis een afgeslankte versie van zijn SQL Server 7 aanbieden. Hiermee treedt deze softwareleverancier in het voetspoor van andere database-leveranciers die kleine replica's van hun producten ontwikkelen voor mobiele toepassingen.

De sterk-afgeslankte SQL Server 7 draagt de naam Microsoft Data Engine for Visual Studio 6.0 en wordt gepresenteerd op de TechEd-bijeenkomst in Dallas. Ontwikkelaars kunnen met deze software applicaties voor mobiel gebruik maken die eenvoudig aansluiten op bedrijfsservers die dan de volledige SQL Server-databank draaien.
Microsoft richt zich hiermee op draagbare PC's, terwijl concurrerende database-makers ook op niet-computers mikken. Afgelopen maandag kwamen Oracle en IBM al met de mededeling dat zij binnenkort nieuwe mobiele database-producten zullen uitbrengen voor laptops en palmcomputers. Sybase levert overigens al enkele jaren dergelijke kleine databanken.
De reden dat andere database-leverancier nu ook deze route volgen, is tweeledig. Enerzijds is er de lichte daling in de verkoop van de volledig-uitgeruste zware databanken, anderzijds heerst de verwachting dat de markt voor kleine non-PC's (met stricte geheugenbeperkingen) binnenkort explosief zal groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.