Microsoft-antitrustzaak hervat op 1 juni

IJs en weder dienende gaat de volgende ronde van de antitrustzaak tegen Microsoft op 1 juni van start. Dit meldt een medewerker van rechter Thomas Jackson. Het reces ging eind februari in.

Doordat Jackson momenteel in een andere gecompliceerde rechtszaak verwikkeld is, liet de hervatting van de juridische strijd tussen het Amerikaanse ministerie van Justitie en Microsoft langer op zich wachten. Of de volgende ronde inderdaad op 1 juni aanvangt, hangt af van het verloop van de andere rechtszaak van Jackson. Een nieuw uitstel valt niet uit te sluiten.
Microsoft en Justitie hebben tot nu toe ieder twaalf getuigen verhoord. Vanaf juni roepen beide partijen nog eens drie getuigen op. De Microsoft-getuigen zijn David Colburn van America Online, Gordon Eubanks van softwarebedrijf Oblix en de econoom Richard Schmalensee.
De overheid roept Garry Norris van IBM, econoom Franklin Fisher en branchekenner Edward Felten op. Bij aanvang van het reces riep Jackson beide partijen op de pauze te gebruiken voor onderhandelingen over een schikking. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat deze gesprekken gaande zijn.
De advocaten van Microsoft krijgen het druk, want op 2 juni start de zaak van Bristol tegen de softwaremaker. De pogingen van Microsoft om de zaak uit te stellen zijn mislukt. Bristol vindt dat Microsoft de concurrentie frustreert door de toegang tot de broncode van Windows te controleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.