HP valt Jini en Biztalk aan met E-speak

Hewlett-Packard beweert als eerste een set algemene diensten voor elektronische handel te hebben uitgebracht. Dit zogenoemde E-speak, voorheen bekend onder de codenaam Fremont, is gisteren gelanceerd en zou Sun Microsystems' Jini en Microsofts Biztalk de loef af steken.

HP brengt zijn e-handel-technologie in de loop van de komende paar kwartalen uit. E-speak is in wezen een dynamische 'makelarij' die applicaties voor e-commercie verbindt met diverse andere e-diensten.
De leverancier laat doorschemeren dat hij al onderhandelt met Microsoft over het laten samenwerken van hun twee technologieën. Die softwarefabrikant kondigde in maart met veel tromgeroffel zijn Biztalk-raamwerk voor elektronische handel aan, maar zit naar verluidt nog in de beginfase van de ontwikkeling ervan. E-speak is het resultaat van vijf jaar laboratoriumwerk, aldus de fabrikant.
HP's software is gebaseerd op standaard Internet-technologieën, waaronder XML (extended markup language), en draait als een laag bovenop Unix-besturingssystemen en Windows NT. Het bestaat uit vier componenten: een universele diensten-interface, een softwareruntime-bemiddelingsomgeving, een reeks bouwstenen voor het scheppen van nieuwe diensten en een kit voor het ontwikkelen en inzetten van diensten door eindgebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.