HP belooft broncode Fremont vrij te geven

De broncode van Hewlett-Packards nieuwe Internet-middleware Fremont zal vrijelijke beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Dit melden bronnen binnen het bedrijf in een interview met VNU Newswire.

HP beweert dat Fremont de ontwikkeling van elektronische commercie in een stroomversnelling zal brengen. De software moet automatisch verbindingen tot stand brengen tussen diverse applicaties en verschillende apparaten op Internet. Hierdoor kan een consument op eenvoudige wijze producten aanschaffen en die op een veilige manier betalen, aldus de leverancier.
Fremont wordt deze week gelanceerd in San Francisco. De programmatuur is in wezen een stuk middleware dat bemiddelt tussen een Internet-apparaat (PC, web-telefoon en dergelijke) en diensten die geschikt zijn gemaakt voor de Fremont-omgeving.
Het besluit om de broncode van Fremont vrij te geven is ingegeven door HP's streven de technologie zo breed mogelijk geaccepteerd te krijgen. "Wij willen niet dezelfde fout maken als Sun", aldus een woordvoerder. Java-schepper Sun Microsystems was aanvankelijk onderhevig aan kritiek omdat het strikte licentievoorwaarden stelde aan het gebruik van de platform-onafhankelijke Java-technologie. Die controle is vorig jaar voor een groot deel opgeheven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.