Jongste OS/400 speelt in op e-handel

IBM levert vanaf aanstaande vrijdag de nieuwste versie (VRR4) van zijn besturingssysteem OS/400. Deze opwaardering moet de AS/400-computers van het bedrijf voortstuwen in de vaart der elektronische handel.

"Dit is de grootste uitbreiding voor de AS/400 aan nieuwe functies en code sinds jaren", aldus IBM. De software bevat meer dan 3,2 miljoen nieuwe regels code. Deze zijn voornamelijk geschreven voor het bedrijven van elektronische handel.
Amper negen maanden geleden bracht het computerbedrijf de vorige opwaardering uit, die ook al was toegesneden op Internet-gebruik en handel via het web. De jongste versie bevat als nieuwe snufjes onder andere de mogelijkheid een AS/400e-machine op te delen (te partitioneren) in maximaal twaalf onafhankelijke servers, die elk een eigen processor, systeemgeheugen en harde schijfruimte hebben.
Verder heeft VRR4 verbeteringen voor het prestatieniveau en de beveiliging van bijvoorbeeld TCP/IP-verbindingen, virtuele privé-netwerken en anti-spam technologie. Ook zijn er nieuwe versies toegevoegd van de eigen Java Virtual Machine (JVM), DB2 Universal Database en de Domino-software van IBM-dochter Lotus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.