Apple blijft analisten verbazen

Apple heeft marktanalisten opnieuw verbaasd doen staan. De computerfabrikant kijkt terug op een meer dan geslaagd tweede kwartaal van het lopende boekjaar. De omzet groeide met 9 procent van 1,41 naar 1,53 miljard dollar.

De nettowinst kwam exclusief buitengewone baten uit op 93 miljoen dollar, een stijging van bijna 70 procent in vergelijking met de 55 miljoen een jaar geleden. Apple verdiende nog eens vijftig miljoen dollar door de verkoop van twee miljoen aandelen van Arm Holdings. Daarnaast schreef het nog een eenmalige reorganisatielast van acht miljoen dollar in de boeken.
Zowel de gekleurde huiscomputer iMac als de zwaardere Power Macintosh G3 zorgden voor sterk groeiende verkoopcijfers. Apple leverde in het afgelopen kwartaal vierhonderdduizend G3's en 350 duizend iMac's. In de detailhandel was de groei van iMac's het grootst. Alleen de afzet van de Powerbook-notebooks viel tegen. Het aantal verkochte computereenheden steeg in totaal met 27 procent, terwijl de gemiddelde groei op dit moment 14 procent is, volgens cijfers van onderzoeksbureau IDC.
Apple meldde tevens dat de nieuwe iMac met een 333Mhz-processor wordt uitgerust, in plaats van de 266Mhz, tegen dezelfde prijs van 1199 dollar. Tegelijkertijd doen geruchten de ronde dat Apple en Motorola bijna klaar zijn met hun gezamenlijk ontwikkelde PowerPC-processor G4.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.