Compaq ziet opnieuw topman vertrekken

Computerfabrikant Compaq meldt dat directeur John Rando, het hoofd van de dienstverleningsdivisie, zijn ontslag heeft ingediend. De topman blijft nog aan tot 1 juli. Tegen die tijd moet een opvolger gevonden zijn.

Rando is de zoveelste directeur die Compaq binnen korte tijd verlaat. De leegloop begon met het door de directieraad afgedwongen ontslag van president Eckhard Pfeiffer. Hij werd vergezeld door financieel directeur Earl Mason. Die eerste ontslagronde was wegens tegenvallende financiële resultaten ingezet door de raad onder leiding van Benjamin Rosen, mede-oprichter van Compaq.
Kort daarop vertrok verkoopdirecteur Michael Heil vanwege het feit dat zijn hele divisie werd geschrapt. De Compaq-raad wil het besluittraject versnellen door onder meer de wereldwijde verkooporganisatie te ontmantelen. Nu is het de beurt aan Rando, die oorspronkelijk voor Digital Equipment (DEC) werkte, dat vorig jaar door Compaq werd overgenomen.
Dit nieuwste ontslag was niet bepaald een verrassing voor analisten en distributeurs en dienstverleners in Compaqs kanaal. "Het was de bedoeling dat Rando de boel zou leiden gedurende de integratie van de twee bedrijven", aldus een anonieme bron in het kanaal. Analist Carl Howe van onderzoeksbureau Forrester Research is minder genuanceerd en vermoedt interne intriges. "Dit is onderdeel van een wisseling van de wacht bij Compaq. Er woedt momenteel een machtsstrijd; het tijdelijke managementteam zoekt nu verse en frisse leiders", stelt Howe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.