Motorola verkoopt componentendivisie

Motorola accepteert een overnamebod van 1,6 miljard dollar door de Texas Pacific Group voor de halfgeleider-componentendivisie. Kort daarvoor weigerde het een even hoog bod dat gisteren door voormalige werknemers is uitgebracht.

Investeringsmaatschappij Texas Pacific krijgt nu een belang met beslissingsrechten in de divisie, die wordt omgevormd tot een apart bedrijf. Motorola behoudt een minderheidsbelang van 10 procent in het nieuwe bedrijf. Deze transactie zal later dit jaar afgerond worden.
De componentendivisie ontwerpt en produceert goedkope analoge, logische en discrete standaardonderdelen voor gebruik in chips en processoren. De groep had volgens Motorola vorig jaar een verkoop van 1,5 miljard dollar. De omzet van alle divisies voor halfgeleiderproducten bedroeg 7,3 miljard dollar.
Zo'n 20 tot 30 procent van die omzet is gegenereerd door intern gebruik van de componenten en producten bij Motorola. Die verkoop zal gewoon blijven plaatsvinden, aldus groepspresident Hector Ruiz. De nu verkochte divisie behaalde zeer lage marges en boekte lange tijd verlies. In het eerste kwartaal van dit jaar wist de afdeling weer winst te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.