AOL-offensief tegen Microsoft en AT&T

America Online (AOL) heeft grote overeenkomsten gesloten met Philips, Hughes en Oracle-dochter NCI voor het ontwikkelen van decodeerkastjes voor interactieve televisie. Die nieuwe dienst, AOL TV, werkt via satellietverbindingen (download) en telefoonlijnen (upload).

AOL TV moet in de loop van volgend jaar verkrijgbaar zijn. Er zijn echter geen details beschikbaar over de exacte lanceringsdatum of prijzen. De online-dienst wil met dit initiatief kabelmaatschappijen, zoals AT&T, en software- en multimedia-bedrijven, zoals Microsoft, de pas afsnijden. Vorige week sloten de twee genoemde AOL-concurrenten een overeenkomst met verstrekkende gevolgen.
Zowel Philips als Hughes Electronics-dochter DirecTV produceren de kastjes. Hughes Network Systems zorgt voor de achterliggende satelliettechnologie en NCI zal het besturingssysteem voor die apparaten leveren. Met deze opdrachten is een bedrag gemoeid dat volgens analisten een hoogte van driehonderd miljoen dollar kan bereiken.
De systemen van Philips zullen de MediaGX-processor van Natsemi-dochter Cyrix gebruiken. Die chips en de bijbehorende divisies zijn zo'n beetje de laatste restanten van Cyrix die Natsemi niet in de verkoop doet. Het moederbedrijf trekt zich terug uit de markt voor Intel-kloonprocessoren, maar ziet wel veel toekomst in de markt voor ingebedde toepassingen, zoals decodeerkastjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.