Intel sluit zich alsnog aan bij Firewire

Intel heeft een strategiedraai van 180 graden gemaakt met zijn besluit toch Firewire (Ieee 1394) te ondersteunen. De chipfabrikant heeft zich aangesloten bij het consortium 'Ieee 1394 patentpool'.

Dit samenwerkingsverband van PC- en consumentenelektronica-fabrikanten beheert de intellectuele rechten op Firewire en producten die gebruik maken van die snelle netwerktechnologie. De groep bepaalt dan ook in intern overleg per product de royalties die klanten dienen te betalen. Deze vergoedingen zijn nu verlaagd in een poging de wrevel over Apple's tarief van één-dollar-per-aansluiting tegen te gaan.
Intel zei drie maanden geleden nog niets te zien in Firewire. Het bedrijf zette alles in op USB 2.0, dat volgens Intel de markt voor PC-randapparatuur zal domineren en daardoor Ieee 1394 zal reduceren tot een niche-technologie voor digitale camera's en andere snufjes. Deze harde woorden kwamen onder meer uit de mond van Pat Gelsinger, algemeen directeur van Intels desktopdivisie.
Nu blijkt dat de processorproducent toch op meerdere paarden tegelijk wil gokken. Gelsinger zegt nu ineens: "Dankzij Firewire kan de PC een enorme meerwaarde bieden aan consumentenelektronica." Intel voegt zich nu bij Apple, Sony (die de technologie iLink noemt), Toshiba, Philips, Matsushita en Compaq. Andere nieuwe leden zijn Canon, STMicroelectronics, Mitsubishi en Zayante.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.