HP zet 'open source'-ontwikkelsite op

Computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) en IT-boekenuitgever O'Reilly roepen samen een website voor 'open source'-software in het leven. Deze web-gemeenschap, http://www.Sourcexchange.com genaamd, moet softwarebedrijven en 'open source'-ontwikkelaars bijeenbrengen.

Op de site kunnen bedrijven voorstellen plaatsen voor 'open source'-projecten die zij gerealiseerd willen hebben. Ontwikkelaars kunnen zich dan aanmelden voor de uitvoering ervan. De Sourcexchange-site neemt de rol van intermediair op zich en verzorgt ook de betaling van de ontwikkelaars. Deze 'salarissen' komen voort uit de inkomsten die de site verkrijgt uit de geplaatste voorstellen van bedrijven.
HP biedt ontwikkelaars hierbij ook zijn hardware aan, onder gunstige voorwaarden. Technisch directeur Brian Behlendorf van O'Reilly meent dat dit project de kosten van ontwikkelwerk met zeker éénderde kan verlagen, wellicht zelfs met de helft. Hierbij vergelijkt de topman ontwikkeling middels dit 'open source'-initiatief met softwareschepping via eigen IT-afdeling en met uitbesteding volgens standaardcontracten.
Bedrijven die offertes plaatsen op Sourcexchange bepalen zelf een aantal doelen en betalen ontwikkelaars per doel voor het behalen daarvan. De gegeneerde code wordt opgeslagen in een 'open source'-databank die is geplaatst op de website. Zowel ontwikkelaars als bedrijven hebben toegang tot die software-pool om te voorkomen dat er dubbel werk wordt verricht, aldus Behlendorf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.